Navigate Up
Sign In

Change € -0.06 ( -1.02%) 4:35 GMT+1 Aug 23

Nyrstar: Verkoop Coricancha-mijn voltooid
Gereglementeerde informatie - Voorwetenschap

3 juli 2017 om 07:00 CET

Nyrstar NV ("Nyrstar") kondigt vandaag aan dat ze met de succes de verkoop heeft voltooid van haar mijn te Coricancha in Peru aan Great Panther Silver Limited, een grote zilvermijn- en exploratievennootschap die genoteerd is op de beurs te Toronto, voor een totale cashvergoeding van USD 0,1 miljoen en een nabetaling van maximaal USD 10 miljoen (de "Transactie"). Overeenkomstig de nabetaling zal Nyrstar 15% ontvangen van de vrije kasstroom die wordt gegenereerd door de mijn te Coricancha gedurende de periode van vijf jaar nadat de mijn te Coricancha een positieve cumulatieve vrije kasstroom heeft vanaf de closing van de Transactie.

Zoals eerder aangekondigd, werd de aandelenkoopovereenkomst voor de Transactie gesloten op 20 december 2016 en bevatte die een aantal gebruikelijke ontbindende voorwaarden waaraan moest worden voldaan alvorens de Transactie kon worden voltooid. 

Over Nyrstar
Nyrstar is een globale multimetaalonderneming, met een leiderspositie op de zink- en loodmarkt, en groeiende posities voor andere basis- en edelmetalen, welke essentiële grondstoffen zijn die de snelle verstedelijking en industrialisering van onze veranderende wereld voeden. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, het Amerikaanse continent en Australië en stelt ongeveer 4.300 mensen te werk. Nyrstar werd opgericht in België en heeft haar hoofdzetel in Zwitserland. Nyrstar is op Euronext Brussels genoteerd onder het symbool NYR. Meer informatie vindt u op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com.

Neem voor meer informatie contact op met                                      

Anthony Simms -   Head of Investor Relations   T: +41 44 745 8157   M: +41 79 722 2152   anthony.simms@nyrstar.com
Franziska Morroni - Head of Corporate Communications T: +41 44 745 8295  M: +41 79 719 2342 franziska.morroni@nyrstar.com

Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Volledige versie in PDF