Navigate Up
Sign In

Change € -0.06 ( -1.02%) 4:35 GMT+1 Aug 23

Nyrstar: Update over de strategische afdekking van de zilverprijs en het wisselkoersrisico en over de vooruitbetalingen voor zilver
Gereglementeerde informatie - Voorwetenschap

6 juli 2017 om 19u00 CET

Update over strategische afdekking van de zinkprijs en het wisselkoersrisico

Nyrstar NV (de "Vennootschap") deelt mee dat ze door middel van put- en callcollarstructuren verdere strategische dekkingsregelingen op korte termijn heeft genomen om mogelijke neerwaartse risico's op te vangen met betrekking tot de zinkprijs en het wisselkoersrisico.

Voor het eerste halfjaar 2018 zijn er nu beschermende afdekkingen ingesteld voor 70% van het totale bonusmetaal dat wordt geproduceerd door het Metaalverwerkingssegment (8.300 ton zinkmetaal per maand) en het Mijnbouwsegment (7.500 ton betaalbaar zinkmetaal geproduceerd in concentraat per maand). Deze dekkingen resulteren in een volledige blootstelling aan de zinkprijs voor het ganse productievolume in het eerste halfjaar 2018 tussen een vlottende zinkprijs van USD 2.300/t en USD 3.094/t. Boven en onder die prijzen is de blootstelling van Nyrstar beperkt tot 30% van het totale geproduceerde bonusmetaal.

In het tweede kwartaal 2017 realiseerde Nyrstar eveneens beschermende afdekkingen tegen het wisselkoersrisico met collarstructuren voor 33% van de AUD/USD-blootstelling 2018 met betrekking tot directe operationele kosten uitgedrukt in Australische dollar en voor 100% van de CAD/USD-blootstelling 2018 met betrekking tot directe operationele kosten uitgedrukt in Canadese dollar. Deze afdekkingen resulteren in een volledige blootstelling aan de AUD/USD in 2018 binnen een vork van 0,675 tot 0,799 en een blootstelling van slechts 66% buiten deze vork. De CAD/USD-blootstelling is volledig voor 2018 binnen een vork van 1,320 en 1,362 en geen blootstelling buiten deze vork.

Het management van Nyrstar zal strategische afdekkingen ter beperking van neerwaartse risico's voor cruciale gevoeligheden inzake grondstoffenprijzen en wisselkoersen blijven toepassen in de loop van het hervormings- en turnaroundplan van de Vennootschap.

Update over de vooruitbetalingen voor zilver

In het tweede kwartaal 2017 sloot Nyrstar nog twee vooruitbetalingsovereenkomsten voor zilver en ontving ze in het totaal USD 100 miljoen. In mei 2017 sloot Nyrstar een vooruitbetalingsovereenkomst voor zilver waarbij ze een vooruitbetaling ontving van USD 50 miljoen (EUR 43,8 miljoen) met een aflossingsvrije periode van zes maanden en ze ermee instemde fysiek 4,2 miljoen troy ounces zilver te leveren in gelijke tranches over een periode van zes maanden die eindigt in juni 2018. Nyrstar ging termijnverkoopovereenkomsten aan met dezelfde leveringsdata om de blootstelling aan de zilverprijs in verband met de leveringstoezeggingen af te dekken. In juni 2017 is Nyrstar een ongedekte vooruitbetalingsovereenkomst voor zilver aangegaan waarbij ze een vooruitbetaling ontving van USD 50 miljoen (EUR 43,8 miljoen) met een aflossingsvrije periode van negen maanden en ze ermee instemde de vooruitbetaling af te wikkelen door middel van de levering van zilver in gelijke tranches over een periode van vijf maanden die eindigt in augustus 2018. Deze vooruitbetalingsovereenkomsten voor zilver worden geboekt als "uitgestelde inkomsten" en deze opbrengsten zullen worden aangewend om vooruitbetalingen die worden afgeschreven in 2017 door te rollen.

Het management van Nyrstar zal op de markt blijven zoeken naar bijkomende financieringsopportuniteiten om de balans verder te versterken, haar huidig looptijdprofiel te verlengen en haar liquiditeit te verbeteren.

-EINDE-

Over Nyrstar

Nyrstar is een globale multimetaalonderneming, met een leiderspositie op de zink- en loodmarkt, en groeiende posities voor andere basis- en edelmetalen, welke essentiële grondstoffen zijn die de snelle verstedelijking en industrialisering van onze veranderende wereld voeden. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, het Amerikaanse continent en Australië en stelt ongeveer 4.300 mensen te werk. Nyrstar werd opgericht in België en heeft haar hoofdzetel in Zwitserland. Nyrstar is op Euronext Brussels genoteerd onder het symbool NYR. Meer informatie vindt u op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com.

Neem voor meer informatie contact op met                                        

Anthony Simms -   Head of Investor Relations   T: +41 44 745 8157   M: +41 79 722 2152   anthony.simms@nyrstar.com
Franziska Morroni - Head of Corporate Communications T: +41 44 745 8295  M: +41 79 719 2342 franziska.morroni@nyrstar.com

Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Volledige versie in PDF