Guido Janssen en Dale Webb benoemd tot Co-CEO van Nyrstar

Monday November 07, 2022

Budel-Dorplein, 7 november 2022 - Guido Janssen en Dale Webb - momenteel Nyrstar's regionale Vice Presidents voor respectievelijk Europa & USA en Australië - zijn met ingang van 1 december 2022 benoemd tot Co-CEO van Nyrstar. Zij volgen Daniel Vanin op, die heeft besloten terug te treden na de afgelopen 3 jaar CEO van het bedrijf te zijn geweest.

Daniel Vanin blijft werken voor Trafigura, waar hij in juli 2019 vertrok om Nyrstar te leiden. Hij zal de nieuw benoemde Co-CEO's ondersteunen tijdens een overgangsperiode.

"Ik ben verheugd de benoeming van Guido Janssen en Dale Webb als Co-CEO's van Nyrstar aan te kondigen. Op basis van hun sterke ervaring met het leiden van Nyrstar’s operationele activiteiten en hun streven naar voortdurende verbetering, zijn Guido en Dale goed geplaatst om samen Nyrstar naar de toekomst te leiden", aldus Jeremy Weir, Executive Chairman en CEO van Trafigura.

"Ik wil ook Daniel Vanin bedanken voor zijn sterke en effectieve leiderschap in de afgelopen drie jaar. Daniel heeft het bedrijf aanzienlijk gestabiliseerd en opnieuw geïnvesteerd in veiligheid, milieu en operationele uitmuntendheid, zodat Nyrstar zijn plaats kan innemen tussen 's werelds toonaangevende multimetaalproducenten. Wij zijn dankbaar voor zijn voortdurende steun aan de Trafigura Groep."

Daniel Vanin zei: "Het is een genoegen geweest om zij aan zij te werken met de 4.000 collega's op de Nyrstar-vestigingen over de hele wereld sinds de start van het turnaroundproces van het bedrijf drie jaar geleden. Sindsdien zijn er aanzienlijke investeringen gedaan om de operationele stabiliteit en betrouwbaarheid van Nyrstar te versterken en onze processen nog duurzamer te maken. Ik ben trots op wat het betrokken personeel van Nyrstar heeft bereikt en op de drive die ze hebben om het elke dag beter te willen doen. Guido Janssen en Dale Webb zijn de juiste leiders om de focus van Nyrstar op de toekomst te houden en de inzet van Nyrstar voor de winning, inkoop en productie van de hoogwaardige en kritische producten waarvoor het bedrijf wereldwijd bekend staat, verder te onderbouwen."

De beslissing volgt op een periode van interne evaluatie en voorbereiding, om een soepele overdracht en ordelijk opvolgingsproces te garanderen.

-EINDE-

Over Nyrstar:

Nyrstar is een internationale producent van kritische mineralen en metalen die essentieel zijn voor een koolstofarme toekomst.

Het bedrijf heeft een marktleidende positie in zink en lood en stelt wereldwijd ongeveer 4.000 mensen tewerk. De mijnbouw, smelt- en andere activiteiten van Nyrstar vinden plaats in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Budel-Dorplein, Nederland.

De activiteiten van het bedrijf bevinden zich dicht bij belangrijke klanten en belangrijke transportknooppunten om betrouwbare en efficiënte levering van grondstoffen en de distributie van afgewerkte producten te vergemakkelijken.

De operationele activiteiten van Nyrstar zijn volledig eigendom van Trafigura, één van 's werelds grootste onafhankelijke bedrijven op het gebied van grondstoffenhandel en supply-chain logistiek. Bezoek www.nyrstar.com.

Vragen van de media: media@nyrstar.com

Bios:

Daniel Vanin | Nyrstar

Guido Janssen | Nyrstar

Dale Webb | Nyrstar