Nyrstar Budel’s zinksmeltactiviteiten worden op care and maintenance gezet

Tuesday August 16, 2022

Budel-Dorplein, 16 augustus 2022 - Nyrstar’s zinksmelter in Budel wordt vanaf 1 september 2022 tot nader bericht in care and maintenance geplaatst, als reactie op diverse externe factoren die een impact hebben op de business. De situatie zal voortdurend worden geëvalueerd.  

De nominale capaciteit van Nyrstar Budel is [315ktpa] zink, maar de smelter draait al sinds het vierde kwartaal van 2021 op gereduceerde capaciteit. Nyrstar's sites in Balen (België) en Auby (Frankrijk) blijven op deels gereduceerde capaciteit opereren, zoals vorig jaar al aangekondigd, en hun productie voortdurend aanpassen.     

Er zijn geen ontslagen gepland als gevolg van de care and maintenance. De taken van medewerkers worden herzien en geconcentreerd op onderhoud, opleiding en andere essentiële activiteiten.   

De aankondiging van vandaag volgt op overleg tussen het management van Nyrstar en de ondernemingsraad van het bedrijf.   

EINDE 

Over Nyrstar: 

Nyrstar is een internationale producent van kritische mineralen en metalen die essentieel zijn voor een koolstofarme toekomst. Het bedrijf heeft een marktleidende positie in zink en lood en stelt wereldwijd ongeveer 4.000 mensen tewerk De mijnbouw, smelt- en andere activiteiten van Nyrstar vinden plaats in Europa, de Verenigde Staten  en Australië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Budel-Dorplein, Nederland. 

De activiteiten van het bedrijf bevinden zich dicht bij belangrijke klanten en transportknooppunten om een betrouwbare en efficiënte levering van grondstoffen en de distributie van afgewerkte producten te vergemakkelijken. De operationele activiteiten van Nyrstar zijn volledig eigendom van Trafigura, een van 's werelds grootste onafhankelijke bedrijven op het gebied van grondstoffenhandel en supply-chain logistiek. Bezoek www.nyrstar.com....