Nyrstar Pelt investeert 1,5 miljoen euro in nieuwe zinkrecyclage

Tuesday May 24, 2022

Zinksmelter Nyrstar heeft deze maand in Pelt een volledig nieuwe installatie in gebruik genomen die gericht is op de recyclage van ‘restzink’, een restfractie van het metaal dat overblijft na het gietproces. Dit laat de smelter nu toe haar zinkmetaal voor de volledige 100% te benutten. Het restzink zal in de nieuwe installatie namelijk behandeld worden zodat het kan ingezet worden voor de productie van nieuw zink. Het gaat hierbij om een investering van 1,5 miljoen euro.

Om te starten zullen drie fulltime operatoren de nieuwe installatie bedienen. Zij hebben hiervoor een specifieke opleiding doorlopen, zodat dit in alle veiligheid en efficiëntie kan gebeuren.

General Manager Inge Schildermans: “Vorig jaar namen we 64 nieuwe mensen in dienst in onze fabrieken in Balen en Pelt. Reden is dat we afgelopen tijd voor tientallen miljoenen euro’s aan moderne en duurzame installaties in gebruik hebben genomen, en we gaan ook in de toekomst op dat élan verder.”

Ook dit jaar zal Nyrstar in België tot 40 nieuwe mensen in dienst nemen, voornamelijk in productie-, onderhouds- en engineeringfuncties.

De Belgische vestigingen behoren tot de grootste en meest energie-efficiënte zinksmelters in de wereld.

Fabienne Buvens
Communications Advisor Nyrstar Balen/Pelt

E-mail: fabienne.buvens@nyrstar.com
Mobiel: +32 (0)473/78.23.40