STEUN VAN BEIDE FEDERALE PARTIJEN ONTVANGEN VOOR NIEUWE ELEKTROLYSE-INSTALLATIE BIJ HOBART'S ZINKFABRIEK

Friday May 13, 2022

Hobart, 13 mei, 2022 - Nyrstar Australia, een multimetaalverwerkend en -producerend bedrijf, kondigde vandaag aan dat het, met de steun van de Federale Labor partij, nu tweepartijdige steun heeft voor zijn investering in de bouw van een nieuwe elektrolysefabriek bij de 'Zinc Works'-activiteiten van het bedrijf in Hobart, waardoor een toekomst op lange termijn voor metaalraffinage in Australië verzekerd is.

De ontwikkeling van de nieuwe elektrolysefabriek zal de toekomst verzekeren van 500 directe banen in Tasmanië en in totaal ongeveer 1.600 directe banen en meer dan 5.000 indirecte banen in alle Australische activiteiten van Nyrstar, zowel in Hobart als in Port Pirie, de thuissteden van de onderling verbonden activiteiten van Nyrstar Australië.

Dale Webb, Vice-President Australian Operations van Nyrstar, zei: "De aankondiging vandaag van een toezegging van $50 miljoen van de Federale Labor partij toont de belangrijke nationale bijdrage aan die dit project zal leveren om de waarde van de minerale rijkdommen van Australië te maximaliseren.

"Dit project zal ervoor zorgen dat de volgende generatie werknemers in Tasmanië een belangrijke rol zal blijven spelen in de productie van zink, een cruciaal mineraal voor de overgang naar een koolstofarme wereld en essentieel voor de verlenging van de nuttige levensduur van staal in gebouwen.

"Samen met Nyrstar Australia's gekoppelde Port Pirie multi-metaalsmeltingfaciliteit, maakt Hobart's Zinc Works een grotere terugwinning mogelijk van mineralen en metalen die belangrijk zijn voor de wereldwijde supply chains".

De nieuwe elektrolyse-installatie zal gebruik maken van de nieuwste technologie waardoor de prestaties van de zinkfabriek in Hobart aanzienlijk zullen verbeteren en het concurrentievermogen van Australisch zink van hoge kwaliteit op de internationale markten zal toenemen.

Het project zal naar schatting in totaal ongeveer AU$400 miljoen kosten, ongeveer 28 maanden in beslag nemen vanaf het begin en zal op het hoogtepunt van de bouw 200 mensen in dienst hebben.

EINDE

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Nyrstar Australië: +61 (0) 467 775 055 of media@nyrstar.com

Over Nyrstar:

Nyrstar is een wereldwijde onderneming, met een marktleiderspositie in zink en lood. Nyrstar heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, de Verenigde Staten en Australië en heeft meer dan 4.000 medewerkers in dienst.

De wereldwijde activiteiten bevinden zich dicht bij belangrijke klanten en grote transporthubs om de levering van grondstoffen en de distributie van afgewerkte producten te vergemakkelijken. In juli 2019 werden de operationele activiteiten van Nyrstar voor het grootste deel eigendom van Trafigura, een marktleider in de wereldwijde grondstoffenindustrie.

Nyrstar Australia is een nationaal multi-metalen verwerkings- en productiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar in Australië actief is om zink, lood, zilver en vele andere materialen te produceren - mineralen die van cruciaal belang zijn voor de vervaardiging van producten die door iedereen, elke dag, worden gebruikt.

Vandaag stelt Nyrstar Australië meer dan 1.300 mensen tewerk in zijn verwerkingsfabrieken in Hobart en Port Pirie, die samen functioneren als twee onderling verbonden sites en een cruciale rol spelen in het verhogen van de waarde van de metalen en mineralen verkregen uit grondstoffen afkomstig uit heel Australië en de rest van de wereld.

Over Zink:

Zink kent diverse toepassingen en gebruiksmogelijkheden, van de bouw en infrastructuur tot vervoer, industriële machines, communicatie, elektronica en consumentenproducten. Dit maakt zink tot een essentiële en zeer gezochte duurzame hulpbron.

Door staal met zink te bekleden of te galvaniseren wordt het corrosiebestendig. Daarom gaat meer dan 50% van de zinkproductie naar de bouw, waar het op grote schaal wordt gebruikt in de meeste infrastructuurprojecten over de hele wereld. Het wordt ook vaak gebruikt voor de productie van autocarrosserieën en auto-onderdelen. Gegalvaniseerd staal heeft ook aanzienlijk bijgedragen tot de duurzaamheid van voorwerpen zoals koelkasten en wasmachines.

Zink is een belangrijk middel om de productie van hernieuwbare energie te verhogen, door het galvaniseren van windturbines en het gebruik van zinkoxide in nieuwere fotovoltaïsche technologie om de efficiëntie van zonnecellen te verhogen.

Veel producten, zoals keukenmixers en mobiele telefoons, speelgoed en recreatieapparatuur, bevatten onderdelen die zijn gemaakt van zinkspuitgietlegeringen.

Vandaag de dag zijn zinkmeststoffen essentieel voor de verbetering van de voedingswaarde van gewassen en verhogen zij de opbrengst van gewassen met ongeveer 40%. Zink is ook een essentieel element dat van vitaal belang is voor de processen van het menselijk lichaam, de groei ondersteunt, een gezonde voeding in stand houdt en het vermogen van het menselijk lichaam om verwondingen te genezen ondersteunt.