Nyrstar Budel hervat productie op beperkte basis

Friday November 11, 2022

In november zal Nyrstar Budel de productie op beperkte basis hervatten. Of de fabriek de komende weken geheel of gedeeltelijk in bedrijf blijft, hangt af van de marktomstandigheden, die uiterst moeilijk blijven.

-EINDE-

Over Nyrstar:

Nyrstar is een internationale producent van kritische mineralen en metalen die essentieel zijn voor een koolstofarme toekomst.

Het bedrijf heeft een marktleidende positie in zink en lood en stelt wereldwijd ongeveer 4.000 mensen tewerk. De mijnbouw, smelt- en andere activiteiten van Nyrstar vinden plaats in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Budel-Dorplein, Nederland.

De activiteiten van het bedrijf bevinden zich dicht bij belangrijke klanten en belangrijke transportknooppunten om betrouwbare en efficiënte levering van grondstoffen en de distributie van afgewerkte producten te vergemakkelijken.

De operationele activiteiten van Nyrstar zijn volledig eigendom van Trafigura, één van 's werelds grootste onafhankelijke bedrijven op het gebied van grondstoffenhandel en supply-chain logistiek. Bezoek www.nyrstar.com.

Vragen van de media: media@nyrstar.com